German Darts Masters moeizame prooi voor Van Gerwen

Michael van Gerwen heeft het sprookje van Chris Dobey in de German Darts Masters beëindigd. In een zeer spannende kwartfinale wist Van Gerwen na een beslissende leg met 6-5 te winnen van Dobey. 

De Engelsman won eerder dit toernooi van Premier League-spelers Robert Thornton en Dave Chisnall. Ook vandaag werd het een zeer spannende wedstrijd. Dobey gooide 130 uit en kwam 1-3 voor. Van Gerwen kwam echter terug en uiteindelijk 4-3 voor. Dobey herstelde en gooide 143 uit om weer op gelijke hoogte te komen. 

Dobey kwam zelfs voor na een 87-finish. Van Gerwen liet echter zien wie de nummer één van de wereld was. Met een 111-finish werd het 5-5 en na een leg van elf pijlen met tweemaal 180 wist Mighty Mike de partij alsnog naar zich toe te trekken. 

De grootste stunt van de avond kwam van Joe Cullen. Hij won met 6-0 van wereldkampioen Gary Anderson. De Schot gooide slechts een gemiddelde van 79. Cullen kwam in de 9.31 minuut durende partij tot 99 gemiddeld. Cullen speelt in de halve finale tegen Van Gerwen. 

Peter Wright haalde de halve finale door James Richardson te verslaan. Het werd 6-2. Richardson won eerder dit toernooi nog van Terry Jenkins en Adrian Lewis. Wright speelt in de halve finale tegen Michael Smith. De Engelsman won met 6-4 van Ian White, nadat hij 0-3 en 2-4 achter had gestaan. 

De halve finales Wright - Smith en Cullen - Van Gerwen hebben zo plaats. Ook de finale zal vandaag nog gespeeld worden. 

Update 21.13 uur

De eerste finalist is Peter Wright. Hij won met 6-4 van Michael Smith. 

Update 21.35 uur

Michael van Gerwen staat in de finale van de German Darts Masters. Hij won met 6-1 van Joe Cullen. De Engelsman was geen partij voor Van Gerwen. De finale tussen Wright en Van Gerwen zal rond 22.00 uur beginnen. 

Update 22.35 uur

Michael van Gerwen heeft moeizaam zijn titel van de German Darts Masters weten te prolongeren. In de finale won hij met 6-4 van Peter Wright, maar het ging niet van harte. Snakebite kwam 3-1 en 4-2 voor, maar uiteindelijk was het toch Van Gerwen die aan het langste eind trok. 

Beide spelers haalden niet hun normale niveau. Beide heren haalden een gemiddelde van rond de 93. Het is voor Van Gerwen zijn tiende titel op de Euro Tour. Het volgende toernooi van de Euro Tour is begin mei op Gibraltar. Mighty Mike was vorig jaar op de beste darter op het Iberisch Schiereiland. 

Michael van Gerwen ook de beste in München. (PRO SHOTS/Action Images)
Michael van Gerwen ook de beste in München. (PRO SHOTS/Action Images)