Van Oostveen: "Wij zijn er niet op uit clubs te liquideren"

De uitspraken van KNVB-directeur Bert van Oostveen over FC Twente, vielen bij sommige voetbaljournalisten verkeerd, maar de bestuurder zelf is zich van geen kwaad bewust. Van Oostveen verkondigde woensdag zijn mening over een mogelijk inktzwarte toekomst voor de Twentse voetbalvereniging, en dat werd niet in dank afgenomen omdat hij voor zijn beurt zou hebben gesproken.

Donderdag reageerde hij op de kritiek van criticasters om de lucht te klaren. "Daarom heb ik in de afgelopen dagen klare wijn geschonken, vooral ook over de problemen bij FC Twente. Laat ik het hier nog eens voor de broodnodige duidelijkheid benadrukken."

"Je moet man en paard noemen, dat kan niet anders en het mag niet anders", vervolgt de Directeur Betaald Voetbal weten op de site van de KNVB. "Dan moet je je diagnose en de consequenties van die diagnose zo eerlijk mogelijk neerzetten. Dat heb ik gedaan, maar begrijp me niet verkeerd, ik krijg straks heel graag ongelijk."

Volgens de beleidsman van de Nederlandse voetbalbond is men er niet op uit om de formatie uit Enschede de nek om te draaien. "De KNVB heeft alle clubs even lief, wij bewaken bovendien de voortgang van de competities, wij houden zielsveel van onze sport en zijn er niet op uit clubs te liquideren. We zouden wel gek zijn toch."

Van Oostveen probeerde met zijn eerdere verhaal het realisme te verkondigen. "Iedereen weet dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken, maar toch las ik hier en daar dat ik namens de KNVB een wat gematigder toon had moeten aanslaan of dat de licentiecommissie hierover besluit. Hier wordt dus op de boodschapper geschoten. Laat je geen rad voor de ogen draaien."