'Twente misleidde KNVB bij verkoop Tadic'

FC Twente heeft de KNVB misleid toen het Dusan Tadic verkocht aan Southampton. De Tukkers hielden een vergoeding van 1,8 miljoen euro voor het management van de Serviër buiten de boeken, aldus het dagblad Tubantia.

FC Twente had destijds Heerenveen-speler Hakim Ziyech op het oog als vervanger van Tadic, maar de club stond onder financieel toezicht van de KNVB. Als was gebleken dat de in zwaar weer verkerende Enschedeërs er 1,8 miljoen euro slechter hadden voorgestaan dan was gemeld, had de voetbalbond zeer waarschijnlijk een stokje gestoken voor het aantrekken van Ziyech. 

Daardoor moest de club een manier verzinnen om het management van Tadic aan de 1,8 miljoen euro te krijgen. Een deel zou afgelopen zomer al zijn overgemaakt door gebruik te maken van facturen voor niet-verrichte werkzaamheden. De rest van het geld zou nog moeten worden overgemaakt.

FC Twente heeft inmiddels gemeld dat alle feiten al bekend waren en in januari ook zijn gemeld aan de onderzoekers die de transfers van de afgelopen jaren nader bekijken.