Pinturault met overmacht naar zege op reuzenslalom

Alpineskiër Alexis Pinturault heeft in het Oostenrijkse Hinterstoder met overmacht de reuzenslalom gewonnen. De Fransman was zelfs in beide runs de snelste en won uiteindelijk met meer dan een seconde verschil. Het was al de derde keer op rij dat Pinturault een reuzenslalom won, nadat hij ook vrijdag in Hinterstoder al de beste was. 

Pinturault was in de eerste run al de snelste, 0,47 seconden voor de Duitser Felix Neureuther. De vaste toppers volgden bovenin het rijtje, met op de derde plek Henrik Kristoffersen op 0,55 seconden. Dat was één honderdste voor Marcel Hirscher, die voor eigen publiek flink punten wilde scoren voor de World Cup. 

In run twee maakte de Fransman Mathieu Faivre een sterke indruk: hij steeg van de achtste naar de vierde plek. Neureuther zakte flink terug, terwijl Kristoffersen zijn derde plek vasthield. Hirscher kon weer een goede tweede run laten zien en liet blijken dat hij niet voor niks al jaren niet uitgevallen is op een reuzenslalom. De Oostenrijker werd tweede, want ook dit keer was Pinturault niet te verslaan: hij eindigde 1,14 seconden voor Hirscher en 1,26 tellen voor Kristoffersen.