Skiër Pinturault klopt Hirscher voor eigen publiek

Alpineskiër Alexis Pinturault heeft in het Oostenrijkse Hinterstoder de reuzenslalom gewonnen. De Fransman was na twee lange runs Marcel Hirscher de baas, die voor eigen publiek niet kon zegevieren.

Na de eerste run stond Pinturault al ruim aan de leiding, een halve seconde voor de Duitser Stefan Luitz. Alleen Thomas Fanara, Hirscher, Henrik Kristoffersen en Felix Neureuther slaagden er verder in binnen een seconde te blijven van de Fransman.

In run twee werd de uiteindelijk snelste tijd verrassend neergezet door de Italiaan Luca de Aliprandini, die van plek 26 opschoof naar de zevende plaats. Luitz werd de teleurstelling van de tweede run, want hij viel terug van de tweede naar de vijfde plaats. Kristoffersen kon daardoor één plek winnen en vierde worden, achter Fanara. Hirscher ging zowel Fanara als Luitz voorbij, maar moest in Pinturault met 0,79 seconden achterstand zijn meerdere erkennen.

In de reuzenslalom-World Cup gaat Hirscher met nog vier wedstrijden te gaan wel nog altijd ruim aan de leiding, 151 punten voor Pinturault. Een zege levert 100 punten op, een tweede plek 80.