Golfer Luiten boekt op slotdag tien plaatsen winst en wordt vijftiende

Golfer Joost Luiten is als vijftiende geëindigd in het kampioenschap van Maleisië. Op de vierde en laatste dag noteerde hij 68 slagen, drie onder par. Daarmee boekte hij nog tien plaatsen winst op het scorebord.

Lange tijd leek er meer in te zitten voor Luiten. Na negen holes stond Luiten vier onder par en was de top-10 binnen handbereik. Op de tweede negen van Royal Selangor had de Nederlander met twee bogeys (11 & 16) en een birdie (15) een slag meer dan het baangemiddelde nodig en bleef een nieuwe top tien notering uit.

"Vandaag speel ik een fantastische eerste 9 holes", liet Luiten weten op zijn eigen website. "Miste geen green op de eerste negen en de putter deed zijn werk: -4. Helaas mis ik op 10 mis mijn birdieputt van 2 meter en maak ik een bogey op elf na een bal tussen de bomen."

"Helaas liet het chippen me vandaag in de steek", zei de Nederlander die na een matige openingsronde goed herpakte, maar het gevoel had dat er meer in had gezeten. "Op 18 krijg ik de kans om positief af te sluiten maar mis ik de putt voor birdie van 3,5 meter en loop ik helaas met het gevoel van de baan af dat ik hier toch hoger had kunnen eindigen. Eerste dag was het niet goed genoeg en vandaag heb ik ook het gevoel dat er meer in zat."

Luiten werd met zeven slagen onder par als vijftiende in het eindklassement, goed voor een cheque van iets meer dan dertigduizend euro. De winnaar in Maleisië is de Australiër Marcus Fraser met een eindscore van 269 slagen, 15 onder par. Fraser profiteerde van een off-day van Lee Soomin. De Zuid-Koreaan was de leider na drie dagen, maar bezweek onder de druk. Op de slotdag noteerde had hij 73 slagen nodig, twee boven par en greep naast de titel.