Rojer in achtste finales Australian Open, Middelkoop onderuit

Tennisser Jean-Julien Rojer heeft op de Australian Open de achtste finales in het dubbelspel bereikt. Samen met zijn Roemeense partner is de Nederlander in Melbourne als eerste geplaatst, maar toch waren er in de tweede ronde drie sets nodig. 

Tegen de Duitser Benjamin Becker en de Oostenrijker Dominic Thiem ging de eerste set nog prima. Bij 2-1 werden ze gebroken door Rojer en Tecau, die vervolgens wegliepen naar 6-3 winst in de set. In het tweede bedrijf werd de eerste servicegame echter ingeleverd en het lukte ondanks twee breakpoints niet om die terug te pakken. Toch was er geen reden tot paniek en in set drie sloeg het Nederlands/Roemeense duo op het vierde breakpoint toe. Bij 5-3 waren er even wat matchpoints nodig, maar de vierde was dan toch raak: 6-3, 3-6, 6-3.

Voor Matwé Middelkoop en zijn Russische partner Mikhail Elgin zat een verrassing er net niet in. De Uruguayaan Pablo Cuevas en Spanjaard Marcel Granollers wonnen de eerste set, maar zagen het tweede bedrijf naar het Russisch/Nederlandse duo gaan. Die konden in de derde set echter geen vuist meer maken en gingen alsnog ten onder: 4-6, 6-3, 2-6.