Waterpoloheren zeker van deelname aan OKT

De Nederlandse waterpoloërs zijn verzekerd van een ticket voor het Olympisch Kwalificatietoernooi in Italië dit voorjaar. Na een nipte overwinning uit een strafworpenserie op Georgië was een twaalfde plek op het EK al zeker en nu blijkt dat ook genoeg voor een ticket naar het OKT.

Officieel mag enkel de geschoonde top vijf op het EK naar het OKT, wat inhield dat Nederland minstens negende moest worden. Toch bestond er een mogelijkheid dat ook een twaalfde plek al voldoende zou zijn, maar dat hing af van het aantal aanmeldingen van geplaatste niet-Europese landen voor het toernooi.

De internationale zwembond FINA heeft nu laten weten dat vier niet-Europese landen zich hebben ingeschreven: Canada, Zuid-Afrika, Kazachstan en Nieuw-Zeeland. Hierdoor is een twaalfde plaats op het EK al voldoende om deel te mogen nemen en heeft bondscoach Robin van Galen zijn doelstelling bereikt: het bemachtigen van een ticket voor het OKT.

Het OKT wordt in april in het Italiaanse Triëste gehouden. In totaal zullen er twaalf landen deelnemen aan het toernooi, waarop een top drie-klassering benodigd is om een ticket voor de Olympische Spelen te bemachtigen.

Waterpoloheren zeker van deelname aan OKT (Pro Shots / Insidefoto)
Waterpoloheren zeker van deelname aan OKT (Pro Shots / Insidefoto)