Cocu: "Even genieten en weer door"

De euforie over het bereiken van de achtste finales in de Champions League heeft bij PSV weer plaatsgemaakt voor de realiteit. Na een klein feestje is de blik gericht op de competitiewedstrijd zaterdag tegen Roda JC "Na zo'n prestatie is er altijd ruimte om te genieten. Maar als je ervaart hoe mooi dat podium kan zijn, is het van belang dat je je ook weer op de competitie richt", zei trainer Phillip Cocu vrijdag. "Daarin kunnen we de Champions League voor komend seizoen afdwingen."

PSV treft bij Roda JC trainer Darije Kalezic, die de afgelopen twee jaar bij Jong PSV werkte. "Hij weet meer dan de andere coaches", zei Cocu, die erkent dat dit een voordeeltje kan zijn voor de Limburgers. "Hij heeft hier gewerkt en weet op welke manier wij werken. Wij willen zaterdag echter laten zien dat we ook na een Europees duel een mooi resultaat kunnen behalen."

Dat moet gebeuren zonder de langdurig geblesseerde Jetro Willems en de aanvallers Luciano Narsingh en Maxime Lestienne, die nog niet wedstrijdfit zijn. Bij Roda keert de Australische spits Tomi Juric terug in de selectie.

Cocu: even genieten en weer door
Cocu: even genieten en weer door (Foto: ANP)