Kritiek op Van Gaal niet mals

Met name enkele oud-spelers van Manchester United waren niet mals in hun commentaren op de uitschakeling van de ploeg van coach Louis van Gaal in de Champions League. "Beschamend", noemde voormalig United-verdediger Rio Ferdinand de vroege aftocht uit het miljoenenbal na de nederlaag (3-2) bij VfL Wolfsburg. "Er zit snelheid noch kracht in de ploeg. De spelers kijken naar elkaar. Niemand straalt iets uit van: ik sleep ons er doorheen."

"Als je denkt aan het geld dat ze besteed hebben aan nieuwe spelers, kan ik me de frustraties van de fans wel voorstellen", zei Ferdinand, die net vertrokken was toen Van Gaal in de zomer van 2014 op Old Trafford arriveerde. "De druk op hem zal nu wel groeien."

Ook collega-tv-analyticus bij BT Sport en oud-spits Michael Owen was hard in zin oordeel. Hij suggereerde dat een ploeg met alle spelers die Van Gaal de afgelopen anderhalf jaar verkocht heeft, dinsdag had gewonnen. Voormalig boegbeeld Paul Scholes, immer kritisch op Van Gaal, noemde de uitschakeling weliswaar een kleine verrassing, maar ook niet meer dan dat: "United heeft een middelmatig team en met een middelmatig team lever je middelmatige prestaties. Je moet concluderen dat ze niet zo goed hebben ingekocht."

Kritiek op Van Gaal niet mals
Kritiek op Van Gaal niet mals (Foto: ANP)