Topman Renault wekt twijfel over coureurs

Carlos Ghosn, opper-CEO van Renault, heeft de suggestie gewekt dat de driver line-up van zijn Formule 1-team toch nog niet helemaal zeker is. De Fransen maakten eerder deze week de lang verwachte overname van Lotus bekend en zullen dus onder eigen vlag bij de start van het nieuwe seizoen op de grid verschijnen. Lotus had reeds voor de overname de rijders voor 2016 vastgelegd en bekend gemaakt. Het team zou Pastor Maldonado aanhouden en het vertrek van Romain Grosjean compenseren met de komst van rookie Jolyon Palmer. Beide coureurs worden stevig gesteund door sponsoren, waarschijnlijk een belangrijke reden van het financieel in zwaar weer geraakte Lotus.

De contracten zijn dus allemaal getekend, maar of Maldonado en Palmer ook daadwerkelijk zullen gaan rijden zou nog wel eens de vraag kunnen zijn. Gevraagd of er mogelijk een Franse rijder in de Renault zal worden gezet, antwoordde Ghosn mysterieus: "We zullen over een paar weken wel zien. Er is een bijeenkomst in januari 2016 waar we onze organisatie, onze doelen en onze strategie zullen verduidelijken. Dan zullen we tevens dieper ingaan op onze rijders en partners." Wel gaf Ghosn aan niet meteen teveel te verwachten van het team. "Gezien de motivatie van al onze medewerkers in Enstone en Viry, zullen we er drie jaar voor uit trekken om competitief te worden."

Mocht Renault op zoek gaan naar een Franse rijder, lijkt de markt beperkt. Met het vertrek van Romain Grosjean is Jean-Éric Vergne de meest ervaren optie. De huidige Ferrari-testrijder reed eerder drie seizoenen voor Toro Rosso. De kersverse GP3-kampioen Esteban Ocon is een andere mogelijkheid, maar is recent door Mercedes overgeheveld naar hun F1-team en zal naar verwachting daar als testcoureur gaan fungeren. Bovendien zal een rookie vermoedelijk niet de eerste keuze zijn van het team.