Real en Atlético maken geen fout in Spaanse competitie

Real Madrid heeft gedaan wat het moest doen tegen Getafe. In de eerste helft was De Koninklijke viermaal trefzeker. Na rust redde Alexis namens de bezoekers de eer: 4-1.

Binnen zestien minuten gooide Karim Benzema de wedstrijd al in het slot. De Franse spits was na vier minuten trefzeker op aangeven van Pepe en na iets meer dan een kwartier assisteerde Gareth Bale bij de 2-0 van Benzema. Na 35 minuten legde Cristiano Ronaldo de bal met het hoofd terug op Bale, die de score met een schuiver in de verre hoek opschroefde naar 3-0.

Drie minuten later was Ronaldo zelf trefzeker. Toni Kroos bereikte de Portugese superster met een steekpass en vervolgens schoof Ronaldo het leder binnen bij de tweede paal, 4-0. Na rust genoot Getafe iets meer balbezit en de bezoekers deden zelfs iets terug. Alexis kopte raak uit een voorzet van Pedro León, wat gevolgd werd door een licht fluitconcert in het Bernabéu: 4-1.

Atlético Madrid houdt de tweede plaats in de Primera División vast. De ploeg van trainer Diego Simeone rekende zaterdagavond af met Granada. Het werd 0-2.

In het Estadio Nuevo Los Cármenes was de eerste goede mogelijkheid voor de Madrileense bezoekers. Fernando Torres kwam net tekort om een pass van Yannick Ferreira Carrasco binnen te werken. De poging van de Spanjaard kon simpel worden opgepakt door de doelman van Granada.

Atlético nam controle over de wedstrijd, omdat de thuisploeg vooral op het middenveld geen grip op de tegenstander kreeg. Na twintig minuten kwam de ploeg van Simeone dan ook op voorsprong. Diego Godín sprong bij de eerste paal het hoogst om een hoekschop van Jorge Merodio krachtig binnen te koppen.

Granada leek vervolgens toch iets beter in de wedstrijd te komen, al wist de gastheer geen grote kansen te creëren. In de tweede helft moest doelman Andrés Fernández voorkomen dat Torres de wedstrijd besliste. Een kwartier voor tijd was het alsnog raak. Antoine Griezmann knalde de bal bij de tweede paal net onder de lat in het doel.