Kashia begint tegen PSV op de bank

Guram Kashia is volledig hersteld van een kwetsuur aan zijn hamstring, maar de captain van Vitesse begint morgenavond tegen PSV toch op de bank. Dit maakte trainer Peter Bosz, trainer van de Arnhemmers, tijdens een persconferentie bekend.

Daarmee houdt Bosz vast aan de selectie, die vorige week met 1-0 van N.E.C. Nijmegen won. En dat is goed nieuws voor Arnold Kruiswijk en Maikel van der Werff, aangezien zij weer in het centrum van de verdediging zullen starten.

"Zoiets is best lastig", motiveerde Bosz zijn keuze. "Ik kijk altijd naar wat spelers kunnen. En je mag er maar elf opstellen. Guram is een goede speler en ook zeker iemand voor de basis. Maar dat heb ik ook altijd over Arnold Kruiswijk gezegd. Die had eerder dit seizoen pech dat Maikel van der Werff het goed deed toen hij geblesseerd raakte. Nu is Arnold weer fit en heeft hij het tegen NEC vorige week ook geweldig gedaan. Het is echt een luxe-positie. Maar vervelend voor Guram."

Daarnaast ziet Bosz een mooie uitdaging tijdens de wedstrijd tegen PSV. "Wij willen altijd dominant spelen. De bal zo snel mogelijk terug hebben. De vraag is of we ook tegen een goede ploeg als PSV vroeg en hoog druk kunnen zetten. Maar natuurlijk hebben we ook een plan B. Als dat namelijk niet lukt, zal je juist heel compact moeten spelen. Dicht bij elkaar moeten blijven. Anders wordt je door PSV geslacht."