ADE breidt uit naar India

Amsterdam Dance Event (ADE) slaat met zijn internationale tak Global Sessions volgend jaar zijn vleugels uit naar India. Nadat het wereldwijd bekende conferentiefestival voor elektronische muziek zich drie jaar geleden voor het eerst buiten Amsterdam begaf met ADE Global Sessions op Aruba, vindt het evenement van Buma in april 2016 plaats in de Indiase stad Mumbai.

"Amsterdam Dance Event zet zich door middel van ADE Global Sessions voortdurend in om de dancecultuur wereldwijd te verbinden. Met een groeiende dancemuziekindustrie en de enorm grote jonge bevolking is Mumbai de logische volgende stop", meldt de organisatie.

Tijdens ADE Global Sessions India schuiven top-dj's aan voor publieke interviewsessies, vinden netwerkevenementen plaats voor professionals uit de industrie en wordt een cultuurprogramma georganiseerd met lokale kunstenaars.

Sunburn Festival
ADE werkt in India samen met Shailendra Singh, een van de mensen achter het bekende Sunburn Festival. Dat staat bekend als het Aziatische equivalent van massale westerse dancefestivals als Tomorrowland en Ultra.

Woensdag barst in Amsterdam de twintigste editie van ADE los. Op zijn thuisbasis is het festival inmiddels uitgegroeid tot vijfdaags massa-evenement dat naast een conferentiedeel voor professionals ook een uitgebreid nachtprogramma voor danceliefhebbers kent met meer dan driehonderd feesten op ruim honderd locaties in de stad. Buma verwacht dit jaar zo'n 365.000 bezoekers in Amsterdam.

ADE breidt uit naar India
ADE breidt uit naar India (Foto: BuzzE)