Krul: "Daarna weet ik meer over de ernst"

Doelman Tim Krul raakte zaterdag tijdens de wedstrijd van Nederland tegen Kazachstan geblesseerd aan zijn knie. Een bezoek aan het ziekenhuis volgt.

De ernst van zijn kwetsuur is daarom nog niet bekend. Duidelijk is wel dat Krul tegen Kazachstan niet meer verder kon spelen. De goalie van Newcastle United kreeg vlak voor het begin van de wedstrijd te horen dat hij mocht spelen omdat Jasper Cillessen geblesseerd was afgehaakt. Krul werd op zijn beurt vervangen door Jeroen Zoet.

Krul laat nu scans maken van zijn knie. "Daarna weet ik meer over de ernst van de blessure", schrijft Krul via zijn Twitter-account. "Bedankt voor alle beterschapswensen", aldus Krul, die zich leek te verstappen op het kunstgrasveld in Astana. Hij greep direct naar de knie en moest worden vervangen.


Bondscoach Danny Blind vreest voor een ernstige blessure en riep zaterdag direct een vervanger op voor Krul. Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer is door Blind bij de selectie geroepen voor het allesbeslissende duel met Tsjechië, dat dinsdagavond wordt gespeeld.