Polikliniek VUmc donderdag weer open

Het VU Medisch Centrum opent donderdag weer de polikliniek en de dagbehandeling, met uitzondering van cardiologie en nefrologie (nierziekte) in het ziekenhuisgebouw. De spoedeisende hulp blijft dicht, maakte bestuursvoorzitter Wouter Bos van het VUmc woendagmiddag bekend op een persconferentie.

Het VUmc werd dinsdag getroffen door wateroverlast na een gesprongen hoofdwaterleiding van Waternet. Daardoor moesten 327 patiënten het ziekenhuis verlaten. Daarvan konden er 76 naar huis, zei Bos. Iets voor middernacht toen de ontruiming was afgerond, was nog sprake van 339 geëvacueerde patiënten. Het aantal is naar beneden bijgesteld wegens dubbeltellingen, lichtte Bos toe. Zo worden baby's al voor hun geboorte geregistreerd en na hun geboorte opnieuw.

Van de geëvacueerde patiënten zijn er 62 naar het Calamiteitenhospitaal van het UMC in Utrecht gebracht. Verder konden 54 patiënten terecht in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam en acht in het UMC in Utrecht. Twaalf patiënten zijn beland in het Antoni van Leeuwenhoek en elf in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG) in Amsterdam. In totaal zijn de patiënten over twintig ziekenhuizen verdeeld.

Apotheek
Het ziekenhuis zegt donderdag met de beperkte heropening te kunnen voldoen aan de voorwaarden, zoals reanimatiemogelijkheden en de beschikbaarheid van een apotheek. De afdelingen cardiologie en nefrologie moeten dichtblijven, omdat die gevestigd zijn in het ontruimde ziekenhuisgebouw.

De huisartsenpraktijk en de huisartsenpost Amsterdam-Zuid gaan donderdag ook weer open.

Polikliniek VUmc donderdag weer open
Polikliniek VUmc donderdag weer open (Foto: ANP)