Kovacs wint het kogelstoten

Joe Kovacs heeft de Verenigde Staten haar eerste gouden medaille van dit WK bezorgd. De Amerikaanse favoriet stootte de kogel naar een afstand van 21,93 meter. De Duitse verdedigend wereldkampioen David Storl eindigde daar bijna twintig centimeter achter met 21,74 meter. Jamaicaan O'Dayne Richards werd verrassend derde met 21,69 meter, deze medaille betekent de eerste medaille ooit voor Jamaica op een werp onderdeel.

De finale beloofde een spannende strijd te worden tussen Kovacs en Storl met verre stoten. Kovacs worp dit seizoen al een ongelooflijke 22,56 meter tijdens de Diamond League in Monaco. Fantastische worpen zoals deze bleven uit, maar niet spannend was het allerminst. In het begin van de wedstrijd gingen de twee atleten mooi gelijk op totdat in de derde ronde de Jamaicaan Richards brutaal de leiding overnam. Kovacs noch Storl kon meteen orde op zaken stellen, maar in de vijde ronde was het dan toch raak voor Kovacs. Ook voor Storl was de vijfde ronde de beste: hij stootte zich voorbij de Jamaicaan en verwees hem daarmee naar de derde plek.

Kogelsingeren mannen

Het kogelslingeren voor mannen heeft niet gehaal verassend een Poolse winnaar opgeleverd. Pawel Fajdek slingerde de kogel naar een afstand van 80,88. Dit was ruim voldoende om goud te winnen: Dilshod Nazarov won het zilver voor Tadzjikistan met 78,55. Wojciech Nowicki won de tweede Poolse medaille van de dag met ook 78,55. Toch krijgt Nazarov het zilver omgehangen omdat hij zijn afstand eerder slingerde dan de Pool.