BMC wint ook in Spanje de ploegentijdrit

De specialisten van BMC hebben zaterdagavond de omstreden ploegentijdrit in de Ronde van Spanje gewonnen. De Amerikaanse ploeg legde het parcours van 7,4 kilometer over grindpaden, zandwegen, rubberen matten en een voetgangersbrug langs de Zuid-Spaanse kust bij Marbella af in 8.10. De equipe was daarmee een seconde sneller dan Tinkoff-Saxo en Orica-GreenEdge.

BMC won eerder dit seizoen ook al de ploegentijdrit in de het Critérium du Dauphiné én de Tour de France. Peter Velits kwam als eerste van het team over de finish en mag morgen starten in de rode leiderstrui.

Over de openingsetappe was vooraf veel te doen. Renners noemde de veredelde strandrace te gevaarlijk. Vanwege de klachten bepaalde de organisatie dat de tijdsverschillen niet worden meegenomen in het algemeen klassement. Ongelukken gebeurden er niet.

De Nederlandse ploeg LottoNL-Jumbo was onder andere door het sleurwerk van Maarten Tjallingii lang de snelste maar eindigde uiteindelijk op een uitstekende vierde plaats. Martijn Keizer mocht de combinatietrui aantrekken, omdat hij de eerste van het team was. De overige truien gingen naar Peter Sagan van Tinkoff-Saxo (groene trui) en Cameron Meyer van Orica (bergtrui).

BMC wint ook in Spanje de ploegentijdrit
BMC wint ook in Spanje de ploegentijdrit (Foto: ANP)