Darter Taylor wint opnieuw in Australië

Darter Phil Taylor heeft na de Perth Darts Masters van vorige week ook de Sydney Darts Masters op zijn naam geschreven. In de finale van het toernooi won hij met 11-3 van Adrian Lewis, die in de halve finale nog te sterk was voor Raymond van Barneveld. Taylor won vorige week ook al de Perth Dart Masters. 

Taylor won eerst in de halve finale van met 10-7 van Peter Wright. The Power was ook goed voor een negendarter. De eerste negendarter ooit tijdens een toernooi van de World Series.

De negendarter van Phil Taylor in Sydney. (Bron: YouTube)

Van Barneveld en Lewis waren aan elkaar gewaagd. Met finishes van 90 en 96 kwam Barney op 2-0, maar de volgende vier legs gingen naar Jackpot. Dit verschil van twee legs bleef zo tot 8-6 in het voordeel van Lewis. Van Barneveld wist terug te breaken en daarna op gelijke hoogte te komen. Het werd zelfs 9-8 voor de Hagenees, maar Lewis gooide op het beslissende moment 167 uit om op 9-9 te komen.

De laatste leg werd begonnen door Van Barneveld. Lewis gooide als eerste een 180'er en kreeg als eerste de kans om de partij uit te gooien en deed dat ook.

De finale was heel tussen Taylor en Lewis was heel eenzijdig. The Power won met 11-3 en is net zoals vorig jaar de beste in Sydney. De darters hebben nog één toernooi voor de World Series in Oceanië voor de boeg. Volgende week is de Auckland Darts Masters in Nieuw-Zeeland.