Jamaicaanse topsprinter Bailey-Cole mist WK

De Jamaicaanse sprintploeg kan bij de WK atletiek niet beschikken over Kemar Bailey-Cole. De 23-jarige atleet scheurde zaterdag een hamstring tijdens een training. "Met pijn in het hart maak ik bekend dat mijn seizoen ten einde is", liet de Jamaicaan op zijn Facebook-pagina weten. "Ik zal niet meedoen aan de WK."

 

It is with bitter emotions that I am announcing that my season has come to an end. I will not be competing at the world...

Posted by Kemar Bailey-Cole on Saturday, August 15, 2015

Bailey-Cole had tijdens wedstrijden in Londen al last van krampen in beide hamstrings. "Dat is verergerd en heeft ertoe geleid dat er zaterdag één is gescheurd." Waarschijnlijk neemt Nesta Carter zijn plaats in op de 100 meter. Bailey-Cole won vorig seizoen het koningsnummer bij de Commonwealth Games en werd gezien als een belangrijke schakel in de estafetteploeg van Jamaica. Individueel leek hij niet meer dan een outsider voor de medailles.

Usain Bolt, dit seizoen nog niet in hele beste doen, heeft besloten direct naar China te gaan en niet meer neer te strijken in Japan. De Jamaicaanse atletiekploeg werkt daar, net als de Nederlandse equipe, een trainingskamp af. De WK beginnen op 22 augustus.

Jamaicaanse topsprinter Bailey-Cole mist WK
Jamaicaanse topsprinter Bailey-Cole mist WK (Foto: ANP)