Lens in gesprek met Sunderland

Voetballer Jeremain Lens praat met de Engelse club Sunderland over een transfer. De 27-jarige international heeft dat maandag gezegd tegen FOX Sports. "Ik ben in gesprek met Sunderland. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik graag naar de Premier League wil", citeerde de sportzender hem.

Lens verruilde PSV in 2013 voor Dinamo Kiev en hij ligt nog twee jaar vast in Oekraïne. De aanvaller herhaalde maandag dat de onrust in het land meespeelt bij zijn overweging om op zoek te gaan naar een andere club. "Toen ik hier in 2013 tekende, was er nog niet veel aan de hand. Daarna is er veel gebeurd. Ik voel me niet onveilig, maar aangezien de situatie niet is opgelost, lijkt het voor mij en mijn familie het beste dat ik de stap naar Engeland maak."

De international kan bij Sunderland worden herenigd met trainer Dick Advocaat met wie hij ook werkte bij AZ en PSV. "We kennen elkaar, dat is ideaal. Het is allemaal nog niet zover, maar het moge duidelijk zijn dat ik erg graag wil en mijn zinnen op een transfer heb gezet."

Lens in gesprek met Sunderland
Lens in gesprek met Sunderland (Foto: ANP)