Japan blameert zich tegen Singapore in WK-kwalificatie

In Azië was de tweede speelronde in de eerste groepfase van de Aziatische kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal in Rusland. De grote landen waren vrij in de eerste speelronde en kwamen dinsdag voor het eerst in actie.

Het nationale voetbalelftal van Japan heeft zich dinsdag geblameerd door gelijk te spelen tegen Singapore. Tegen het stadsstaatje, dat ruim honderd plaatsen lager staat op de wereldranglijst, kwamen de Japanners thuis niet verder dan een 0-0-gelijkspel. 

Singapore versloeg eerder Cambodja met 4-0 en gaat daardoor aan de leiding in Groep E. Japan is derde. Cambodja verloor vandaag opnieuw, ditmaal was Afghanistan met 0-1 te sterk. 

China (Groep C) opende de kwalificatiereeks met een klinkende zege. Het werd 0-6 bij Bhutan. Voor die overwinning waren Xu Yang (hattrick), invaller Yu Dabao (twee goals) en Wu Lei verantwoordelijk. Bhutan heeft na twee wedstrijden een doelsaldo van 0-13.

In Groep B speelde het Bangladesh van trainer Lodewijk de Kruif dinsdag met 1-1 gelijk tegen Tadzjikistan. Vorige week verloren de Bengalen nog met 3-1 van Kirgizië, zodat ze nu op de vierde plaats staan in de poule. Australië is de kwalificatie goed begonnen met een 1-2 zege bij Kirgizië. Tommy Oar, wiens contract bij FC Utrecht afloopt, zette zijn land na een minuut spelen op voorsprong. Het duurde lang voordat de beslissing viel, maar uit een prachtige assist van Mark Milligan verdubbelde invaller Oar de score. In de allerlaatste minuut deed Azamat Baymatov nog iets terug. Begin september gaat het kwalificatietoernooi verder. 

Uitslagen WK-kwalificatie Azië - tweede speelronde - 16/06/2015 

Groep Thuis Uit Uitslag
A Timor - Leste Verenigde Arabische Emiraten 0-1 
A Maleisië Palestina 0-6 
B Bangladesh Tajikistan 1-1 
B Kirgizië Australië 1-2 
C Bhutan China 0-6 
C Hong Kong Malediven 2-0 
D Guam India 2-1
D Turkmenistan Iran 1-1 
E Japan Singapore 0-0 
E Cambodia Afghanistan 0-1 
F Taipei Thailand 0-2 
G Myanmar Zuid-Korea 0-2 
G Laos Libanon 0-2 
H Noord-Korea Uzbekistan 4-2 
H Yemen Filipijnen 0-2

De standen in de groep zijn hier te vinden.