DSK vrijgesproken van leiden prostitutienetwerk

De voormalige IMF-topman Dominique Strauss-Kahn is vrijdag door de rechtbank in Lille vrijgesproken van betrokkenheid bij een prostitutienetwerk. De uitspraak komt niet als een verrassing - de openbaar aanklager had al vrijspraak geëist. Tien van DSK's medeverdachten gingen ook vrijuit.

De Franse ex-minister heeft toegegeven dat hij 'losbandige' bijeenkomsten bezocht, 'ruw' is geweest in zijn seksuele 'veroveringen' en met een uitzonderlijke frequentie behoefte had aan seks, maar dat dit allemaal niet in strijd was met de wet. Strauss-Kahn hield vol dat hij niet wist dat de vrouwen op de seksfeesten prostituees waren. Twee van zijn medeverdachten zeiden dat zij de vrouwen zelf ronselden en betaalden, maar daar tegen DSK niets over hadden gezegd.

Strauss-Kahn stond terecht op beschuldiging van pooierschap in verband met een reeks seksfeesten in Frankrijk, Washington en Brussel. Hij was samen met dertien andere personen beschuldigd van betrokkenheid bij een prostitutiebende geleid vanuit het Carlton-hotel in Lille.

Advocaten van vier van de prostituees en een vereniging die klachten tegen DSK hadden ingediend lieten eerder weten dat zij van verdere vervolging afzagen. De beschuldiging die Strauss-Kahn voor het eerst van zijn voetstuk stootte, de bewering van een New Yorks kamermeisje in 2011 dat hij haar zou hebben verkracht, werd minnelijk geschikt.