Gastland Chili wint openingsduel Copa América

Gastland Chili is de Copa América begonnen met een 2-0 zege op Ecuador. De Chilenen kwamen aanvankelijk goed voor de dag, maar kregen het nog erg lastig.

De Chilenen, vorig jaar nog tegenstander van Nederland op het WK in Brazilië, geldt als een van de outsiders om de Zuid-Amerikaanse titel in de wacht te slepen. Juventus-sterspeler Arturo Vidal opende de score voor het gastland. De bikkelharde middenvelder benutte in de 67ste minuut een strafschop, nadat hij zelf was gevloerd.

Dat doelpunt leek later niet genoeg voor de zege toen Enner Valencia de gelijkmaker op zijn schoen had. De Ecuadoriaan, doorgaans spelend namens West Ham United, raakte echter de lat. Chili kwam daardoor met de schrik vrij en kon het duel zes minuten voor tijd beslissen.

Eduardo Vargas schoot Chili vlak voor tijd in veilige haven. Dat deed hij op aangeven van Alexis Sánchez. Even later kreeg middenvelder Matias Fernandez nog de rode kaart gepresenteerd. Dit had echter geen invloed meer op wedstrijd en uitslag. De eerste stap is zodoende gezet door de Chilenen. In groep A zijn Bolivia en Mexico de andere tegenstanders. Deze ploegen ontmoeten elkaar om 01.30 uur Nederlandse tijd.