Rusland presenteert nieuwe oorlogsmachine

Rusland wilde zijn spierballen weer eens laten zien en presenteerde daarom maandag zijn nieuwste tank, de Armata (T-14). Dit gebeurde tijdens een repetitie op het Rode Plein in Moskou voor de aankomende herdenking van de Tweede Wereldoorlog.

De nieuwe tank zou volgens militaire experts superieur moeten zijn aan westerse tanks. Ze claimen dit met name door de nieuwe technische snufjes die in de oorlogsmachine zitten verwerkt. Zo bestaat de bestuurderscabine uit een bepantserde capsule en zijn de wapens op afstand te bedienen en te herladen.

Het blijft echter niet alleen bij een tank, Rusland wil namelijk zijn wapenarsenaal de komende jaren flink gaan moderniseren. De Armata zal als platform dienen om meerdere militaire voertuigen op te baseren en zo de kosten te drukken. Daaronder vallen onder andere zwaar bepantserde transportvoertuigen en een onbemande houwitsers.

Tegen 2020 hoopt het leger 2300 voertuigen te ontvangen. Door de kwakkelende economie en lage olieprijzen wordt het misschien wel lastig om deze doelstelling te behalen.

Rusland presenteert T-14 Armata (Foto: Weinsteinalex, Wikipedia)
Rusland presenteert T-14 Armata (Foto: Weinsteinalex, Wikipedia)