O'Sullivan verrassend uitgeschakeld op WK Snooker

Ronnie O'Sullivan is verrassend uitgeschakeld op het wereldkampioenschaps snooker. De vijfvoudig kampioen dolf in de kwartfinale met 13-9 het onderspit tegen Stuart Bingham. Laatstgenoemde speelt in de halve eindstrijd nu tegen Judd Trump die vandaag slechts één frame hoefde te spelen om Ding Junhui met 13-4 aan de zegekar te rijgen.

Bingham leidde na de eerste sessie met 5-3 op O'Sullivan die nog voor ophef zorgde door een krijtje op tafel te laten liggen. Normaal zou dit voor een straf zorgen, maar O'Sullivan kwam er uiteindelijk mee weg. De vijfvoudig kampioen schakelde in de tweede en derde sessie een tandje bij en kwam zelfs met 9-8 voor, maar daarna trok Bingham de partij resoluut naar zich toe.

In de andere halve finale staan Shaun Muphy en Barry Hawkins. Murphy had weinig moeite om zich van Anthony McGill te ontdoen: 13-8. Hawkins en Neil Robertson gingen tot en met het 25e en laatste frame. Nummer vier van de wereld Robertson toonde wederom zijn zeer goede vorm, maar Hawkins trok in een zeer hoogstaande partij toch aan het langste eind: 12-13.

Programma 30 april - halve finale - best of 33 frames
14:00 Shaun Murphy - Barry Hawkins (eerste sessie)
20:00 Judd Trump - Stuart Bingham (eerste sessie)