Rusland: twee verdachten moord Nemtsov opgepakt

In Rusland zijn twee personen opgepakt die verdacht worden van betrokkenheid bij de moord op oppositieleider Boris Nemtsov vorige week. Dat heeft het hoofd van de Russische veiligheidsdienst, Aleksandr Bortnikov, zaterdag gezegd.

Verdere details werden niet verstrekt. Onduidelijk is daarom of een van de twee verdachten de kogels op Nemtsov afvuurde toen deze met een metgezel in de buurt van het Kremlin over een brug liep.

Update 20.00 uur
De twee mannen die zaterdag werden opgepakt in verband met de moord op de Russische oppositieleider Boris Nemtsov, worden verdacht van de voorbereiding en uitvoering van die moord. Het gaat om Anzor Goebasjev en Zaoer Dadajev, maakte het onderzoeksteam zaterdag bekend.

De twee komen vermoedelijk uit de noordelijke Kaukasus. Justitie moet zondag besluiten of ze in hechtenis blijven. Daarvoor moet een rechter binnen 48 uur na de arrestatie een besluit nemen, maar de rechtbank is zaterdag en maandag gesloten.

Bronnen hebben tegenover de Russische krant Kommersant verklaard dat de twee verdachten hebben bekend eerder betrokken te zijn geweest bij zware misdaden. Ook zouden er getuigen zijn van de moord die een omschrijving van de daders konden geven. Het onderzoeksteam heeft gemeld zaterdag meer informatie naar buiten te brengen over de moord.