Bayern München heeft geen kind aan Paderborn

Bayern München veegde zaterdagmiddag in de uitwedstrijd de vloer aan met Paderborn en won met 0-6. Arjen Robben scoorde tweemaal.

De thuisploeg probeerde de bezoekers zo ver mogelijk van eigen doel te houden en viel gedoseerd aan. Daardoor was Bayern genoodzaakt zich wat terug te trekken. Kachunga was namens de gastheren na ruim tien minuten gevaarlijk. Via de linkerflank kon voetballer ver opkomen, waarna hij spits Meha wist te bereiken. De Albanees twijfelde niet en schoot richting het doel van Neuer, maar zag zijn inzet op het laatste moment wegdraaien.

Het antwoord van de club uit Beieren liet niet lang op zich wachten. Met een prima bal kon Alonso in de 24e minuut Lewandowski bereiken, waarna de Poolse goalgetter de trekker overhaalde: 0-1. Bayern begon grip te krijgen op het duel. Nadat een schot van Müller kon worden gekeerd door de goalie, bracht Ribery de bal bij Lewandowski bezorgde. Beheerst schoot de Oost-Europeaan zijn tweede van de middag binnen: 0-2.

De Europese grootmacht denderde na rust gewoon door. Harthertz moest namens Paderborn aan de noodrem trekken in het strafschopgebied, toen landgenoot Robben door de defensie sneed. Vervolgens kreeg de linksback rood en de Oranje-international een penalty. De Groninger wist wel raad met het buitenkansje: 0-3.

Druk van Bayern bleef aanhouden. Na een crosspass van Robben, kon Ribery de vierde van de Duitse topclub maken: 0-4. Even later was het Weiser die namens de bezoekende formatie de vijfde kon binnenschieten: 0-5. Vlak voor het einde was het opnieuw Robben die zijn tweede van de middag kon maken. Ribery zette voor, waarna de Nederlander de bal tegen de touwen schoot: 0-6. Het betekende de zestiende treffer van de Bedummer van dit seizoen.

Overige uitslagen Bundesliga 

FC Augsburg 2-2 Bayer Leverkusen
Mainz 3-1 Eintracht Frankfurt
SC Freiburg 1-1 Hoffenheim
Schalke 04 1-1 Werder Bremen