Ibrahimovic redt punt voor Paris St. Germain

Olympique Lyon heeft verzuimd om de koppositie in de Ligue 1 te verstevigen. Paris Saint-Germain schoot eveneens weinig op met het gelijke spel (1-1). Paris Saint-Germain had voor de rust de score al moeten openen. De club verzuimde echter de kansen af te maken, waarna de goal aan de andere kant viel. De 21-jarige Clinton Nije, vervanger van competitietopscorer Alexandre Lacazette, schoot binnen.

Na de rust kreeg PSG kans op kans om de score gelijk te trekken. Lyon had het aan doelman Anthony Lopes te danken dat de 1-0 lange tijd op het scorebord bleef staan. De goalie voerde de ene na de andere wonderbaarlijke redding op om een gelijkmaker te voorkomen.

PSG kreeg in de 67ste minuut dan toch loon naar werken. Hoewel: middenvelder Marco Verratti werd niet geraakt, ging naar de grond en kreeg daarvoor een strafschop. Zlatan Ibrahimovic kreeg de 1-1 daardoor op een presenteerblaadje aangeboden. Lopes leek zich echter onsterfelijk te maken door de penalty van Ibra te keren. De pingel moest opnieuw worden genomen, omdat spelers van Lyon te snel inliepen. In de herkansing vond de Zweedse aanvaller alsnog het net.

De schwalbe van Verratti ging gepaard met drie gele kaarten voor Lyon; twee voor protesteren en één voor het te snel inlopen. Lyon voelde de druk, maar kreeg juist vleugels door de tegengoal. Echt veel kansen leverde het in de tweede helft echter niet meer op.