WK in eigen land voorbij voor skiheld Miller

Voor skiër Bode Miller zit het WK in eigen land er na één onderdeel weer op. De Amerikaan maakte donderdag tijdens de super-G in Beaver Creek zijn langverwachte comeback, maar ging tijdens de race hard onderuit. Daarbij liep hij een gescheurde hamstring op, zo melden Amerikaanse media.

Tot zijn crash leek Miller op medaillekoers te liggen. De favorieten moesten weliswaar nog naar beneden, maar na afloop bleken zijn eerste en tweede tussentijden de snelste van iedereen. Via Twitter liet de viervoudig wereldkampioen weten dat hij nog blij is met het resultaat. "Ik heb een succesvolle operatie achter de rug aan mijn hamstring. Ik heb geluk gehad, want het had veel erger af kunnen lopen."

Miller kwam het hele seizoen nog niet in actie tijdens wedstrijden vanwege een rugblessure, waar hij in november aan werd geopereerd. Tijdens de World Cups in Wengen en Kitzbühel deed hij al wel weer mee aan de trainingsruns. Of de olympisch kampioen op de supercombinatie van 2010 en winnaar van vijf andere olympische medailles ooit nog aan de start verschijnt van een wedstrijd is niet zeker. Er gaan al lang geruchten dat de loopbaan van Miller er na dit seizoen op zou zitten.

De crash van Miller (Bron: YouTube)