Marsman mag spelen voor Jong FC Twente

Nick Marsman mag in de tweede seizoenshelft vijf wedstrijden in actie komen namens Jong FC Twente in de Jupiler League. Marsman speelde voor de winterstop al vijftien keer voor het eerste elftal en zou volgens de reglementen dan eigenlijk niet meer uit mogen komen voor het tweede elftal in de Eerste Divisie. De KNVB heeft de doelman vrijdag echter dispensatie verleend.

Als reden geeft de bond in een verklaring dat ' keepers, anders dan spelers, gebonden zijn aan een specifieke positie in het veld en dat hun positie doorgaans niet aan veel wisselingen onderhevig is. Spelen in een reserveteam is bovendien voor een reservekeeper vaak de enige mogelijkheid om wedstrijdritme op te doen en verder te ontwikkelen', stelt de bond.

Marsman mag in actie komen in vijf achtereenvolgende duels vanaf maandag 2 februari, als het tweede elftal thuis tegen RKC speelt. De 24-jarige doelman die in december door trainer Alfred Schreuder werd gepasseerd ten gunste van Sonny Stevens, mag niet in één weekend voor zowel het eerste als het tweede uitkomen.