Geen wijzigingen regels F1-safety car

De Formule 1-teams hebben de plannen voor het aanpassen van de regels voor gelapte auto's achter de safety car afgewezen. De bolides mogen zichzelf van een rondje ontdoen als er toestemming gegeven is, maar het duurt erg lang voordat ze weer achter aan het veld aangesloten zijn.

Een van de voorstellen was om gelapte auto's niet te unlappen, maar ze terug te laten zakken naar de achterzijde van het veld en ze een ronde cadeau te doen. Hierdoor zou een race veel sneller herstart kunnen worden.

Aan deze regelwijziging kleven echter ook nadelen. Ten eerste is er een technische probleem, omdat de systemen die de tijden bijhouden niet op het cadeau doen van rondes berekend zijn en in de war raken.

Het tweede probleem is de limiet van 100 kilogram brandstof waar iedere auto aan gebonden is. Het cadeau doen van een ronde zorgt ervoor dat een achterblijver in het voordeel is omdat er voor een ronde brandstof uitgespaard is. Hierdoor onstaat een prestatievoordeel omdat de auto's die er vlak voor rijden dit niet hebben en zuiniger moeten doen met hun peut. Daarom is het proefballonnetje door de teams afgeschoten.