Tekening getuige getoond in zaak gedumpte baby

In een poging de ouders te vinden van de baby die anderhalve week geleden in een Amsterdamse vuilcontainer werd gevonden is een compositietekening vrijgegeven van een mogelijke getuige. De politie liet maandag al weten van plan te zijn de tekening te publiceren, tenzij de getuige zich zou melden voor aanvang van het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Van de man zijn twee tekeningen verspreid, een met en een zonder bril, aangezien de politie er niet zeker van is of de man wel of geen bril droeg. De man van circa 30 jaar zat in een auto die vroeg in de ochtend, rond de tijd waarop het meisje werd aangetroffen, in de buurt van de container stond. De politie geeft aan de man vooralsnog te zien als getuige en niet als verdachte.

In de uitzending van Opsporing Verzocht werd verder een speen getoond die lijkt op de speen die het meisje had en een pleister die op de hiel van het kind zat. Die pleister duidt er mogelijk op dat de baby een hielprik heeft gehad. Daarom worden ook zorgverleners die denken meer te weten opgeroepen contact op te nemen met de politie.

Vorige week werd in het opsporingsprogramma ook aandacht besteed aan de zaak. Daarop kwamen veertig tips binnen, die niet hebben geleid tot het achterhalen van de ouders. Veel tips gingen over de grote pigmentvlek die het meisje op haar billen heeft.

Het meisje, dat een lichtgetinte huidskleur heeft, was tussen de tien en twintig dagen oud toen ze in een plastic zak werd achtergelaten in de container aan de Fritz Conijnstraat, zo werd vorige week duidelijk. Een passant had het kind horen huilen en de politie gewaarschuwd. Totdat het kind werd achtergelaten was ze goed verzorgd. Met het meisje gaat het inmiddels goed.