Jong Twente houdt Volendam op gelijkspel

FC Volendam heeft maandag averij opgelopen in de Jupiler League. De ploeg van trainer Hans de Koning speelde met 3-3 gelijk bij Jong FC Twente. Ook Jong PSV en VVV-Venlo remiseerden: 2-2. Bij de Eindhovenaren maakte Stijn Schaars zijn rentree. De middenvelder lag er zes maanden uit met een knieblessure.

Jong Twente schoot uit de startblokken. Door goals van Derre Kwee en Felitciano Zschusschen stond het na dertien minuten al 2-0. Niet veel later tekende Kees Veerman echter voor de aansluitingstreffer en Kevin Brands maakte de comeback van de Volendammers na 32 minuten compleet.

Kort na de pauze ging het toch weer mis voor de bezoekers. Zschusschen maakte er 3-2 van. Ook Veerman vond nogmaals het net, maar een zege zat er niet meer in voor Volendam, dat vierde staat met vijf punten achterstand op koplopers NEC en Roda JC. De Enschedeërs zijn de nummer vijftien.

Schaars speelde de eerste helft mee bij Jong PSV, dat door een treffer van Melvin Platje met een achterstand de kleedkamers opzocht. Na de pauze werd Schaars vervangen door Abel Tamata, die twee maanden was uitgeschakeld met een voetkwetsuur.

Jong PSV kwam vervolgens via Farshad Noor langszij, waarna Aleksandar Boljevic de thuisploeg in de 84e minuut op voorsprong zette. Op de valreep tekende Abdelaziz Khalouta namens VVV echter voor de 2-2. De Limburgers bezetten de negende plaats, vijf plekken hoger dan Jong PSV.