Dode man gevonden in Den Bosch

In het water van de Aa in Den Bosch is vrijdagochtend een dode man gevonden. De politie houdt sterk rekening met een misdrijf, meldt een woordvoerder. Onderzocht wordt of er een verband is met de arrestatie van een 23-jarige man uit Eindhoven die vrijdagochtend vroeg met 25 kilometer per uur over de A2 bij Boxtel reed.

Rechercheurs troffen het stoffelijk overschot in het water bij de Citadellaan per toeval aan. De weg en een deel van het water is afgezet. Rondvaartverkeer in de buurt is stilgelegd.

De identiteit van het slachtoffer is nog onbekend, maar het lichaam werd gevonden in de buurt van een oudijzerhandel en de ijzerhandelaar wordt vermist, laat de politiewoordvoerder weten. De ijzerhandelaar beschikte over een invalidenwagen die eveneens is verdwenen.

De Eindhovenaar die werd aangehouden reed in een vermoedelijk gestolen invalidenwagen. De politie onderzoekt of het gaat om die van de ijzerhandelaar. De 23-jarige man was donderdagavond al opgepakt in zijn ouderlijk huis in Boxtel, waar hij door het lint was gegaan. Later die avond werd hij vrijgelaten, omdat ggz-medewerkers hadden geoordeeld dat de man geen gevaar voor zichzelf of zijn omgeving vormde. Bij zijn arrestatie op de A2 was de man zeer agressief en werd een politiehond ingezet om hem tot bedaren te krijgen.