Acteurs tekenen brief tegen Hamas

Bijna tweehonderd acteurs en mensen uit de filmwereld hebben een brief tegen de Palestijnse terreurbeweging Hamas getekend. Onder meer Seth Rogen, Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stalone steunen de verklaring van een pro-Israëlische organisatie. Dat melden Amerikaanse media.

In de brief, die werd geschreven door de Creative Community for Peace, staat dat de ondergetekenden 'diep zijn geraakt door de Israëliërs en Palestijnen die zijn omgekomen in Gaza'. "Hamas zou geen raketten op Israëlische steden mogen afschieten of zijn eigen mensen mogen gijzelen", is te lezen in de brief.

Het is niet de eerste keer dat sterren zich uitlaten over de strijd in de Gazastrook. Eerder noemden onder anderen Penélope Cruz en Javier Bardem de acties van Israël tegen de Palestijnen 'genocide'. Acteur Jon Voight, die al eerder zijn steun aan Israël betuigde, reageerde vervolgens boos op die vergelijking. "Het breekt mijn hart dat zulke mensen wereldwijd aanzetten tot antisemitisme en niet zien wat voor schade ze hebben aangericht."