Tekken 7 per ongeluk getoond

Op EVO 2014, het grootste evenement voor fighting-games, is Tekken 7 getoond aan het grote publiek. Uit een reactie van producer Katsuhiro Harada blijkt dat dit niet helemaal de bedoeling was.

Voor de aankondiging van Tekken 7 lekte er namelijk een interview tussen Harada en IGN, waarin Harada het zou hebben gehad over Tekken 7. Het was echter niet Harada zijn bedoeling om de game aan te kondigen. Hij wilde het juist hebben over een andere game. Hij had dan ook geen trailer klaarliggen. Deze moest hij in zijn hotelkamer snel in elkaar zetten.

Informatie over de game is er gelukkig wel: de game gaat draaien op de Unreal Engine 4 en is in de maak voor PlayStation 4 en Xbox One. De trailer is hieronder te bekijken.

Update: 14:17
Executive Producer en Game Director Katsuhiro Harada van Bandai Namco heeft in een persverklaring het volgende laten weten: “…met Unreal Engine 4 kunnen we snel de visuele kwaliteit behalen die wordt verwacht op het next gen-platform en verder gaan. Niet alleen is Unreal Engine 4 krachtig en makkelijk te gebruiken, het geeft ons (ook) de mogelijkheid om TEKKEN 7 naar elk platform te brengen dat we wensen.”

Het hoofd van Epic Games Japan Studio, Taka Kawasaki, liet weten veel zin te hebben in de samenwerking met Bandai Namco.

Over een pc-versie is nog niets bekend, maar het is zeker mogelijk dat er een port komt.

Anna