[WBD] Halep en Bouchard bij laatste vier

Simona Halep en Eugenie Bouchard hebben woensdag de halve finale van Wimbledon bereikt. De als derde geplaatste Roemeense versloeg de Duitse Sabine Lisicki overtuigend met 6-4 en 6-0. Bouchard (13) rekende af met Lisicki's landgenote Angelique Kerber (9). Het werd 6-3 en 6-4 voor de Canadese, die het nu opneemt tegen Halep.

Lisicki profiteerde in de beginfase van slordigheden van Halep, die afgelopen maand de finale van Roland Garros verloor van Maria Sharapova. Bij een 4-1 achterstand vond de 22-jarige Roemeense echter haar ritme, waarna ze de set alsnog naar zich toetrok. In het vervolg had Lisicki, de verliezend finaliste van vorig jaar, geen schijn van kans meer.

Bouchard drong na de Australian Open en Roland Garros ook op Wimbledon door tot de laatste vier. Ze had tegen Kerber aan een break genoeg in de eerste set. In het tweede bedrijf sloeg ze al snel twee keer toe, maar de Duitse richtte zich nog even op. Ze kon de 20-jarige Bouchard evenwel niet van de zege houden.

Halep en Bouchard staan voor het eerst in hun carrière in de halve eindstrijd in Londen. De enige eerdere ontmoeting tussen de twee was in maart in Indian Wells. Toen won Halep in drie sets.

De andere halve finale gaat tussen de Tsjechische speelsters Petra Kvitova en Lucie Safarova. Kvitova, de nummer zes van de plaatsingslijst, was in 2011 al eens de beste.