Honderden banen op de tocht bij Flextronics

Honderden werknemers van Flextronics uit Venray worden ontslagen vanwege een reorganisatie. Hoeveel banen er precies verdwijnen, houdt Flextronics geheim. Volgens dagblad De Limburger verdwijnen er vijftig van de vijfhonderd vaste krachten. Daarnaast zijn vierhonderd flexwerkers in dienst die mogelijk voor hun baan moeten vrezen

Het personeel van de technisch dienstverlener blijft zitten met een 'bizar sociaal plan', meldt vakbond De Unie. De directie sloot eind mei een sociaal plan met de ondernemingsraad, zonder de bond te raadplegen. Dat leverde een plan met grote verschillen in de ontslagvergoedingen, aldus De Unie. Wie instemt met ontslag kan rekenen op een veel hogere vergoeding dan werknemers die dat weigeren.

"Een dergelijk groot verschil hebben wij nog nooit meegemaakt." Volgens Dirk van Gestel van De Unie maakt het plan het voor het personeel 'haast onmogelijk om ontslag aan te vechten'. De vakbond kreeg pas enkele weken geleden te horen dat er iets stond te gebeuren bij Flextronics, terwijl de ondernemingsraad en de werkgever al sinds januari in gesprek zijn.

Flextronics kwam in de problemen omdat een aantal grote klanten als Apple en HP wegliep. Het bedrijf wilde vrijdag niet reageren.