Depay: "Reserves zijn gretig om in te vallen"

De sfeer in het Nederlands team is uitstekend en dat blijkt onder meer uit de beslissende rol die de reserves in de wedstrijden spelen. "We zijn allemaal gretig om in te vallen", zei Memphis Depay dinsdag. "Op de bank hebben we ook spelers die een wedstrijd kunnen openbreken of beslissen."

In de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Chili maakte de 20-jarige Depay als invaller de tweede goal en was het, de eveneens ingevallen, Leroy Fer die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Na het doelpunt kuste Depay een tatoeage op zijn pols. "Voor mijn overleden opa."

"Ik leef in een hele mooie wereld op dit moment", lachte de jonge PSV'er. "Ik val twee keer goed in en het is schitterend om op zo'n groot toernooi, zo'n podium mijn ding te kunnen doen." Depay maakte eerder als invaller het beslissende doelpunt in de 3-2 zege op Australië en gaf de assist voor de gelijkmaker.

Een rol als reservespeler lijkt dit WK het hoogst haalbare voor Depay. "Ik ben blij met elke minuut die ik kan maken. Ik ben klaar om te spelen, wanneer de bondscoach dat wil. Maar ik moet realistisch blijven, met spelers als Robben en Van Persie voor mij is het logisch dat ik op de bank zit."

Depay was vol lof over ploeggenoot Arjen Robben, die hem de bal bij zijn goal tegen Chili perfect op maat leverde. "Dat is een halve goal van Arjen. Hij maakte een fantastische actie en ik rende goed mee. Ik geloofde erin en kon de bal uiteindelijk simpel binnentikken."

De aanvaller heeft tijdens het toernooi veel gehad aan de lessen van de meer ervaren jongens. "Die hebben me wijzer gemaakt. Kijk naar Robben, ik geloof mijn ogen niet wat hij kan doen met de bal. Hij is zo snel en heeft zo'n fantastische dribbel."