Red Bull hekelt Renault-motoren

Red Bull Racing en zusterteam Toro Rosso konden gisteren tijdens de Grand Prix van Oostenrijk geen potten breken. In de thuisrace van de drankjesfabrikant was Red Bull-coureur Daniel Ricciardo de enige finisher op plaats acht. Teambaas Christian Horner haalde dan ook uit naar motorenfabrikant Renault.

Renault loopt dit seizoen achter ten opzichte van de Mercedes-motor en op de Red Bull Ring was dit verschil zeer groot. Zowel de Red Bulls als de Toro Rosso's kwamen er niet aan te pas en bovendien viel Red Bull-coureur Sebastian Vettel in de tweede ronde bijna stil met problemen. Hij kon uiteindelijk op een ronde achterstand verder, maar besloot halverwege de race op te geven om het materiaal te sparen.

Horner was verre van blij met de prestaties van Renault in Spielberg. "Het is erg frustrerend. We hebben vele successen behaald met Renault en hebben ook alle titels met elkaar weten te behalen, maar er zit totaal geen vooruitgang in de huidige situatie. De betrouwbaarheid is onacceptabel en ook de prestaties zijn onacceptabel."

"Er moet iets gebeuren, aangezien de veranderingen die nu worden doorgevoerd duidelijk niet helpen. Wij zijn slechts de eindgebruiker, dus het is niet onze verantwoordelijkheid. Het is geen verrassing dat er acht auto’s in de top tien staan die gebruik maken van Mercedes-motoren. Een achtste plek was het maximaal haalbare voor ons vandaag. We naderen de helft van het seizoen, en de situatie is nog niet echt verbeterd sinds de eerste race in Melbourne."

Renault en Red Bull zitten in ieder geval tot en met eind 2016 aan elkaar vast, zo liet Renault weten. Er doken afgelopen weekend in Oostenrijk geruchten op dat Red Bull een andere motorleverancier wil, maar deze kloppen volgens Renault niet. De Fransen zijn voor het seizoen 2015 hard bezig om de motor grondig onder handen te nemen. Deze zal voor dat jaar opnieuw gehomologeerd gaan worden.