Shaqiri vindt forse kritiek overtrokken

In Zwitserland waren de verwachtingen hooggespannen over de talentvolle generatie die bondscoach Ottmar Hitzfeld tot zijn beschikking heeft. Tegen Frankrijk liepen de Zwitsers een flinke dreun op. Met name in de eerste helft kwam de ploeg er niet aan te pas tegen Les Bleus, en werden ze overlopen. Uiteindelijk kon Zwitserland de pijn met twee doelpunten nog enigszins verzachten (5-2).

Toch is de stemming in Zwitserland omgeslagen. Met name Xherdan Shaqiri krijgt veel kritiek te verduren. De 22-jarige middenvelder van Bayern München werd gezien als de grote sterspeler, maar kon die verwachtingen nog niet inlossen.

Shaqiri zelf vindt de kritiek op zijn functioneren overtrokken. "We hebben genoeg spelers in de nationale ploeg die een wedstrijd kunnen beslissen. Dat hangt niet alleen van mij af", steekt hij van wal tegenover Blick. "Het gaat om het team. Altijd."

"Ik voel me erg om mijn gemak binnen dit team. Wat me wel stoort is dat ik altijd harder wordt aangepakt dan de anderen wanneer iets niet goed loopt. Ik ben precies hetzelfde als alle anderen", baalt Shaqiri van de rol van de media.

"Ik heb geen doelpunt gemaakt of een assist gegeven in de eerste twee wedstrijden, maar ik blijf wel altijd werken", repliceert hij de critici. "Ik heb kansen gecreëerd. We moeten als team opereren. Dat is voor mij het belangrijkst."