Rooney juicht vanaf nu voor Oranje

Het Nederlands elftal heeft er weer een supporter bij. Niemand minder dan Wayne Rooney hoopt namelijk dat Oranje in Brazilië de wereldtitel grijpt. Rooney verloor donderdag met Engeland van Uruguay, waardoor The Three Lions na drie duels al naar huis kunnen. Op de vraag van de Manchester Evening News wie wat hem betreft het WK mag winnen, antwoordde de spits: "Holland."

Echt verrassend is de 'voorkeur' van Rooney natuurlijk niet, aangezien bondscoach Louis van Gaal na het WK de trainer van Rooney wordt bij Manchester United. Teamgenoot Robin van Persie is met drie goals momenteel topscorer in Brazilië.

Voor Engeland zit het WK er na tweemaal een 2-1 nederlaag (de ploeg verloor ook van Uruguay) dus al op. Rooney blijft het toernooi echter volgen. "Het is een geweldig evenement om mee te mogen maken, dus ik ben heel teleurgesteld dat het voor ons voorbij is."

"Maar ik blijf thuis wel gewoon kijken, ik ben tenslotte een voetbalfan." De Engelsen sluiten het WK dinsdag af tegen Costa Rica, dat al zeker is van een plek in de achtste finales.