Blatter prijst Van Persie om zweefduik

Sepp Blatter heeft de prachtige kopgoal van Robin van Persie tegen Spanje genoemd als voorbeeld van het niveau van dit WK. De FIFA-voorzitter is erg te spreken over de wedstrijden en goals die de fans tot nu toe hebben gezien. "Alleen die goal al maakt de trip naar Brazilië de moeite waard", schrijft Blatter in zijn column op de officiële website van de FIFA. "Alleen zo willen we spelers zien duiken", grapt hij ook nog over schwalbes.

Tegen verslaggevers zei Blatter eerder al dat het WK in Brazilië tot nu toe één van de beste eindrondes ooit is. "De eerste week heeft alle verwachtingen overtroffen. Dit is het beste voetbal dat we ooit in een groepsfase op een WK hebben gezien."

De Zwitser is enthousiast over de tactiek van veel bondscoaches, die risico's durven te nemen en hun spelers veel vrijheid geven. "Het korset van tactische discipline is in de kleedkamer achtergebleven. Exceptionele spelers als Neymar, Messi, Van Persie, Robben en Müller moet je ook niet strak aangelijnd houden."

Op het WK worden zondag weer drie groepsduels gespeeld. België trapt om 18.00 uur af tegen Rusland en drie uur later begint Zuid-Korea - Algerije. Het laatste duel, tussen de Verenigde Staten en Portugal, is om middernacht.