Glas water nekt Studio Brasil

Het sportprogramma Studio Brasil op Nederland 1 was donderdagavond een halfuur uit de lucht vanwege een glaasje water. Een geluidstechnicus gooide per ongeluk zijn glas om op de geluidstafel. Dat meldt de NOS vrijdag.

Het euvel voltrok zich even na 23.00 uur, tijdens de nabeschouwing van de wedstrijd Uruguay - Engeland. Er ontstonden problemen met het geluid in de studio in Hilversum, en even later viel zowel beeld als geluid weg. In beeld verscheen een storingsmelding.

Bijna een halfuur later hervatte presentator Henry Schut de uitzending, vanuit de studio van het NOS Journaal. Hij meldde dat de rest van de uitzending van Studio Brasil die avond was komen te vervallen. Daarmee liep de kijker onder meer de verslaggeving over de ontwikkelingen bij het Nederlandse elftal mis.

Ter compensatie werd eerder overgeschakeld naar de wedstrijd Japan - Griekenland. Commentator Frank Snoeks kreeg zo de gelegenheid een zeer uitgebreide voorbeschouwing van een halfuur te verzorgen. Omdat hij echter vanwege de storing geen contact had met de sportstudio in Hilversum, moest hij sommige details schuldig blijven.