Krajicek in finale dubbelspel Rosmalen

Michaëlla Krajicek heeft op het grastoernooi van Rosmalen de finale gehaald. De 25-jarige tennisster won samen met Kristina Mladenovic met 7-6 (1) en 6-4 van het als tweede geplaatste koppel Anabel Medina Garrigues/Yaroslava Shvedova. Krajicek en de Française Mladenovic zijn in Rosmalen als derde geplaatst.

Met de overwinning nam Krajicek revanche op Shvedova, die haar woensdag in de tweede ronde van het enkeltoernooi nog een halt had toegeroepen. Lang kon de Kazachse overigens niet van haar zege op de Nederlandse genieten. In het enkelspel verloor ze donderdag in de kwartfinale kansloos van Klara Koukalova: 2-6 en 4-6.

Krajicek en Mladenovic stuiten in de finale op Marina Erakovic en Arantxa Parra Santonja, die met 6-3 en 7-5 wonnen van het als eerste geplaatste koppel Andrea Hlavackova/Jie Zheng. Uitgerekend aan de zijde van de Nieuw-Zeelandse Erakovic pakte Krajicek in 2008 de dubbeltitel in Rosmalen.

Donderdag kon niet het volledige programma in Rosmalen worden afgewerkt. Twee kwartfinales in het mannentoernooi werden gestaakt wegens invallende duisternis. De Portugees Joao Sousa en de Duitser Benjamin Becker waren wel op tijd klaar en plaatsten zich voor de halve finale.

Bij de vrouwen zijn alle halvefinalisten bekend. De Tsjechische Koukalova (8), de enige geplaatste speelster die nog in het toernooi zit, gaat met de Amerikaanse qualifier Coco Vandeweghe strijden om een finaleplaats. De andere halve eindstrijd gaat tussen de Slowaakse Magdalena Rybarikova en Zheng uit China.