Gerd Müller: "Thomas gaat record verbreken"

Gerd Müller is zeer onder de indruk van naamgenoot Thomas Müller. De speler van Bayern München was maandag drie keer trefzeker voor Duitsland tegen Portugal.

De 24-jarige Müller wordt bij zowel club als nationale ploeg vooral als buitenspeler of aanvallende middenvelder gebruikt, maar toch was hij in 2010 in Zuid-Afrika al gedeeld topscorer van het WK. Ook werd hij toen uitgeroepen tot beste jonge speler van het toernooi.

Gerd Müller scoorde voor Duitsland liefst 68 keer in 62 interlands. Het totaal van de jongere Müller (vijftig interlands, twintig goals) is echter ook niet verkeerd. "Die jongen is snel en hij heeft een goede techniek. Hij zal een fantastische speler worden", aldus de 68-jarige Duiter tegenover Sport Bild.

Gouden Schoen
Gerd Müller is samen met Miroslav Klose de Duitse topscorer op WK's met veertien doelpunten. Ronaldo (Brazilië) voert met vijftien goals het lijstje aan. "Ik weet zeker dat Thomas dat record wel gaat afpakken, want hij heeft nog wel twee of drie WK's te gaan." Müller junior staat door zijn hattrick tegen Portugal op acht.

Als de jonge Duitser in Brazilië topscorer van het toernooi wordt, is hij de eerste die die prijs twee keer op rij pakt. "Ik hoop dat het hem lukt. Ik ga voor hem duimen", besloot Der Bomber.