Overwinning zitvolleybalvrouwen- en mannen op WK

De Nederlandse zitvolleybalteams hebben maandag op de tweede dag van het WK in Elblag uitstekende zaken gedaan. Zowel de mannen als de vrouwen wisten in Polen een overwinning bij te schrijven. Voor de mannen was het de eerste overwinning, nadat ze eerder van wereldtopper Duitsland verloren.

Maandag stond de wedstrijd tegen Marokko op het programma, een relatief onbekende naam in het zitvolleybal. De Marokkanen hadden eerder kansloos van Rusland verloren en ook tegen Nederland bleek dat ze niet het niveau hebben om mee te draaien op een WK. 

In elke set ging het in het begin gelijk op, maar vanaf 8-7 was het Marokkaanse verzet steeds weer gebroken. De eerste set werd met 25-16 gewonnen, waarna de tweede en derde set met 25-13 eveneens weinig problemen opleverden. Dinsdag om 15.00 uur staat de wedstrijd tegen Rusland op het programma. De Russen zijn de nummers drie van de wereld en staan acht plekken hoger dan Nederland. 

De Nederlandse vrouwen boekten hun tweede overwinning in twee wedstrijden. Na de zege op Brazilië moest dit keer Duitsland eraan geloven, de nummers acht van de wereld. Nederland staat zelf op de zesde plek. Het was echter niet te zien dat Nederland slechts twee plaatsen hoger staat, want al vanaf het begin was Oranje veel beter. 

Met 25-15, 25-12 en 25-11 was het snel gedaan met de Duitse dames. De topwedstrijd in de groep van Nederland ging tussen wereldranglijstaanvoerders China en nummers drie Oekraïne. De Aziaten wonnen het duel, waardoor Nederland in de stand nu voor Oekraïne op de tweede plek staat.

Een plek bij de beste twee is nodig voor plaatsing voor de halve finales, maar met duels tegen China en Oekraïne te gaan lijkt dat geen makkelijke opgave te worden. Dinsdag volgt om 17.30 uur eerst nog Japan, het op papier zwakste land van de groep.

Alle wedstrijden zijn live te kijken op de officiële site van het WK.