Noodweer treft vooral Duitsland zwaar

Het noodweer dat maandagavond over Limburg trok heeft vooral over de grens in Duitsland voor problemen gezorgd. In de deelstaat Noordrijn-Westfalen lag het treinverkeer maandagavond plat en moest de luchthaven van Düsseldorf enige tijd zijn deuren sluiten. Ten minste één persoon kwam om het leven, meldt de krant Rheinische Post.

De windvlagen die met de hevige buien gepaard gingen, bereikten geregeld orkaankracht. Bomen vielen om en kwamen terecht op auto's, snelwegen en het spoor. Op de luchthaven van Düsseldorf werd het vliegverkeer een uur lang stilgelegd toen windvlagen met een snelheid van 144 kilometer per uur werden gemeten. Een festival in Keulen met vijftigduizend bezoekers werd afgebroken.

Een fietser in die stad kwam om het leven toen hij werd geraakt door een omvallende boom. In Essen kwam volgens de Rheinische Post ook een persoon om het leven. De 49-jarige man zakte op straat in elkaar. Reanimatie mocht niet meer baten. Of zijn dood direct verband houdt met het noodweer is niet duidelijk.

Het noodweer trok aan het eind van de avond in noordelijke richting weg. Rond 03.00 uur lag het zwaartepunt in het gebied tussen Hannover en Berlijn. De Duitse meteorologische dienst DWD waarschuwt daarbij voor zware regenval en hagel. Ook dinsdag kan het nog stevig onweren en hagelen.