[RG] Sijsling, Bertens, Rojer dinsdag in actie

Igor Sijsling en Kiki Bertens spelen dinsdag in de eerste ronde van Roland Garros. Sijsling speelt tegen de Spaanse nummer vijf van de plaatsingslijst David Ferrer en zijn partij staat daarom op het Court Philippe Chatrier, het grootste stadion op het tennispark, ingepland. Sijsling en Ferrer spelen na een vrouwenpartij. Om 11.00 uur trappen Alisa Kleybanova en Simona Halep het bal af.

Kiki Bertens speelt wel al om 11.00 uur. Op baan 14, dezelfde baan waar Robin Haase maandag zijn eersterondepartij won, neemt ze het op tegen Alexandra Cadantu uit Roemenië. Bertens is de enige Nederlandse vrouw in het hoofdtoernooi. Ze plaatste zich via de kwalificaties.

Jean-Julien Rojer komt dinsdag voor het eerst de baan op in het dubbelspel. Samen met Horia Tecau uit Roemenië is de geboren Antilliaan als dertiende geplaatst. Het duo treft de Fransen Adrian Mannarino en Benoît Paire in de derde partij op baan 16. Vanaf 11.00 uur worden er eerst een wedstrijd in het mannenenkelspel en een in het vrouwenenkelspel afgewerkt.